10 Eylül 2013 Salı

Gönüllü Olmak 4 Şekilde Yaşamımızı Daha İyi Yapar







Resveratrol, antidepresanlar,vitaminler ve psikoterapy'i unut. Her derde deva mucizevi ilaç "sadece gönüllü çalışmak " olmak gibi görünüyor.
Gönüllü olarak çalışmanın iyi etkileri sadece karşına çıkar. Örneğin, geçenlerde gönüllülelerin hoşlandığı raporlar yayınlandı.

  • Daha düşük bir yüksek tansiyon riski. Carnegie Mellon' da ki araştırmacılar yılda en azından  200 saat gonüllü olarak çalışan yaşlı insanların %40 daha az yüksek tansiyon riskinden hoşlandıklarının görüldüğünü buldu. Bunun anlamı senin doktorun belkide daha sonra hipertansiyonun için bir beta-bloker'ın yerine haftada 3-4 saat gönüllü olarak işler yapmanı reçete olarak yazacak olabilir. Gönüllü olarak çalışmak, yaşlı insanlar için uzun ömürlü bir ilaç olarak ortaya çıkıyor.
  • Gelişmiş bir iş görünümü. Ulusal ve topluma hizmet kurumları, geçenlerde bir rapor yayınladı, federal bir çalışmada , işsiz amerikalıların eğer ki gönüllü işler yapması halinde bir iş bulmadaki şanslarının yüzde 27 oranında artacağını buldu. Bir lise diploması olmayan ve kırsal kesimde yaşayan işsiz insanlar için etkisi buyüktür. O becerileri geliştir ve yeni iş fırsatlarının açığa çıkmasını sağlar. Uzun süredir işsiz olanlar ve hayır kurumlarının herikisi içinde iyi haber belkide gönüllü olarak çalışmak isteyen potansiyel bir kaynak gözden kaçmışdı.
  • İş de daha fazla mutluluk. Realized Worth, kurumsal olarak gönüllü olmakta uzmanlaşmış bir şirket, geçenler de işgücündeki genel mutluluk için gönüllü olarak işçilere bir fırsat  vermesi hakkında yazı yazdı.Adam Grant'ın yeni kitabı "Ver ve Al" dan malzemeler üzerine çizim: Realized Worth başarı için devrimci bir yaklaşım olduğunu , işçilerin gönüllü olarak çalıştığında onların işverenlerine karşı daha üretken, daha ahlaklı, daha minnettar ve çalıştıkları yerle gurur duyduğunu söylüyor.
  • En iyisi gençlik yılları. ABC ülke çapında  gönüllülerin dörtte birinin genç olduğunu raporladı. Onlar birçok yararını seviyorlar, daha iyi notlar, daha az depresyon ve daha iyi liderlik özelliği ve sosyal beceriler. Genç yaşdaki gönüllüler, hayır kurumları için bir altın madeni gibi ortaya çıkıyor, onlar için bir yer bulabiliriz ve onları işe alıp nasıl koruyacağımız bilmeliyiz.

Araştırmaların hepsi iyi ve güzel fakat kişisel deneyimler daha da fazla şeyler anlatır Ben sizden duymak isterim. Örneğin, eğerki sen gönüllü olarak çalışansan kendi yaşamının ilerlemesini bir şekilde paylaş. Eğer sen kar amacı gütmeyen bir yerde çalışıyorsan, senin gönüllülüleriden seni şaşırtan senin öğrendiğin bir şey nedir ?



3. makalemin çeviriside burada sona erdi, maalesef çok ça anlayamadığım yerler oldu , özellikle " iş de daha fazla mutluluk kısmı baya zorladı bazı yerler çok zorlama oldu , bende bilemedim açıkçası....

Daha alacağımız çok yol var.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder