9 Eylül 2013 Pazartesi

Google Ebeveyn Kontrolü



( Google'ı Çocukların İçin Daha Güvenli Nasıl yaparsın )


         Çocuklar herşeyi bilen Google severler. Senin çocuklarında muhtemelen ev ödevleri için bilgiden komik kedi videolarına ve ikisinin arasında ki herşeyi bulup onlara yardım yardım etmek için Google'ı kullanıyorlardır.

Bazen çocuklar onların olmaması gereken internetin karanlık bir parçasının sonunda ve Google da "yanlış giriş/dönüş" yapabilir.Başka çocuklar kasten onu arayıp bulurken bazı çocuklar ise belki de masumane şekilde uygunsuz içerikler üzerine hata yapabilirler.Her iki şekilde de, aileler Google yoluyla araştırılıp bulununan "kötü siteler" den onların çocuklarını önlemek için ne yapabilicekleri konusunda merakta kalırlar.

Neyse ki , Google birkaç ebeveyn kontrol özelliğine sahip bu aileler en azından araştırma sonuçlarının sonuçlarında ki pislik/ ıvır zıvır yoğunluğunu azaltmaya yardım etmek için uygulanabilir.

Google'ın  birkaç aile kontrol özelliğine bakalım, sen meraklı çocuklarını yolun yanlış tarafında sonlanmadan korumaya yardım etmek için etkinleştirebilirsin.

Google Güvenli Arama Nedir ?

Google Güvenli Arama, Google tarafındanaraştırma sonuçlarını kontrol altında tutarak ailelere yardım etmek için  sunulan temel ebeveyn kontrol özelliklerinden biridir. Güvenli Arama araştırılan sonuçların dışındaki açık içerikleri filtrelemeye yardımcı olur. O ana olarak şiddet içerikli olmayan ve müstehcen içerikler( resimler ve videolar ) hedef olarak tasarlanmıştır.

Google Güvenli Arama Nasıl Etkinleştirilebilir ?

Google Güvenli Arama yı açmak için, http://www.google.com/preferences ziyatet et.

1.Tercihler sayfası " Arama Ayarları " dan ," Açık Sonuçları Filtrele " etiketli kutuya bir onay işareti koyun.

2.Çocuklarınız onu değiştiremesin diye bu ayarları kilitlemek için, "Güvenli Aramayı Kilitle" linkine tıklayın.Eğer ki sen Google Hesabını önceden açmadıysan,Güvenli Arama pozisyonunu "açık" konuma getirmek için senin onu yapman gerekecek.

NOT: Eğer ki senin sisteminde birden daha fazla tarayıcı buluyorsa, herbir tarayıcı için  yukarıda ki sürecin aynısını Güvenli Arama yı kilitleme ye uygulaman gerekecek.Ayrıca, eğer senin biligisayarında birden fazla profilin varsa ( örnek olarak. Senin çocuğunun paylaşılan bir bilgisayarda oturum açmak için ayrı bir kullanıcı hesabı vardır. ) sonrasında çocuğun profili içinde tarayıcıyı kilitlemen gerekicek. Bu özelliğin çalışması için Cookies de etkinleştirilmiş olmalıdır.

Sen başarılı bir şekilde Güvenli Arama yı açtığında veya kapattığında , senin tarayıcına bir onay mesajı gelecek.

Eğer ki sen Güvenli Arama durumunun çocuğun tarafından bir şekilde devre dışı bırakırmı diye görmek istersen eğer ,Google'ın tüm aramalarının en üstüne bak, sen ekranın en üst tarafının kenarında bir mesaj görmelisin o Güvenli Arama Kilitli diye söyler.

Güvenli Arama tüm kötü içerikleri engelleyecek diye bir garanti yok, fakat en azından onu açmamakdansa en iyisi bu. Ayrıca çocuklarının farklı arama motorun kullanarak kötü içeriklere ulaşmasının engellemek için hiçbirşey yok. Diğer arama motorları Yahoo gibi, onların kendi Güvenli Arama özellikleri gibi, sen onları da etkinleştirebilirsin. Onların destek sayfalarından ebeveyn kontrol teklif edilen bilgileri için kontrol et.

Mobil Cihazlarda Güvenli Arama nın Etkinleştirilmesi

Bilgisayarına ek olarak, sen ayrıca tüm mobil cihazlar da belki de Güvenli Aramayı etkinleştirmek isteyeceksin bunlar senin çocuğunun düzenli olarak kullandığı, senin akıllı telefonun, dokunmatik İPod ve ya Tabletin gibi. Çeşitli mobil cihazların Güvenli Aramasını nasıl etkinleşirileceği bilgileri için Google'ın Güvenli Atama destek sayfasını kontrol edebilirsin.

Hepimizin bildiği gibi , onların sınırlarını test etmeyi deneyecek çocuklar olacak. Biz bir yola barikat koyarız ve onlar etrafından giderler. Bu sürekli süregelen bir kedi ve fare oyunudur ve herzaman ailelerin unuttuğu gibi bizimde kapatmayı unuttuğumuz bazı internet girişi/kapısı olacaktır. ve bu çocukların geçtiklerinden biri olacak , fakat biz yapabildiğimizin en iyisini yapıyoruz.....



2. Makalemin Türkçe'ye çevrilmiş hali bu şekilde oldu ve makalede bir sürü çeviri hatası oldu sanırım , bazı yerlere çok fazla anlam verip birleştiremedim...

Bu makalede hatalı çevirileri düzelterek bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder