11 Eylül 2013 Çarşamba

Harika Bir Performansın Sırrı Eğlencedir..






Bir şarkıcı olarak, sonuçta gösteridir. Sen düzgün bir duruş,doğru nefes ile ve güzel bir ses tonuna sahip olarak uyumlu şekilde şarkı söylemen gerekiyor. Hala yeterlimi ? Ben yine devam edeceğim. Sen doğru şekilde sesini yerleştirdiğini, kayıtları uygun şekilde değiştirdiğini ve senin sıralamayla şarkı söyleyeceğini kesinlikle bildirmen gerekli.Hepsi bu kadar da değil. Liste devam edip gidebilirde. Fakat hepsinden daha önemli bişey var- eğlenceli ol!
Nasıl olcağı burada:
Teknikleri Unut:  Ben bunu henüz yazmadım mı. Evet yazdım. Sen performansını sergilerken , sen metnindeki kelimelere ve açıklamaların anlamlarına odaklanmalısın.Böyle yaparak, performansını çekici ve heyecan verici olur. Teknikler hakkında düşünmek senin performansını hantal ve duygusuz yapacaktır. Yeni başlayan biri için belkide ,anlaşılan bir Hard Vocal de çalışarak nasıl başarılı olacağına odaklanıp , dikkatinin dağılması gerekebilir fakat bir alışkanlık yapmaz. Eğer sen yeteri kadar şarkılarınla prtaik yaparsan, sonrasında zaten teknik yönler vucuduna yerleşmiş olması gerekir. Yöntemlerden uzaklaşmak ilgi çekerse sana serbest ve komik olma izni verir.
 Benim Hakkımda Düşünmeyi Kes: İnsanların senin hakkında ne düşündüklerini endişe etme. Onun yerine , seyircilere vermek istediğin yeteneklerine odaklan, sen kızgın bir şarkı söylesen bile, sonrasında sen seyirciye kızgınlığını hissetmesi için fırsat veriyorsun. Dikkatini seyirciye vererek onlara iyi bir zaman yaşatabilirsin, sinirlerin hiç mesele olmayacaktır. Hadi onunla yüzleşelim, eğer sen kendinin farkındaysan, sonrasında açık bir şekilde eğlenemessin.
Sadece Arkadaşlar: Seyircileri arkadaşların gibi düşün. Onlar belkide haftasonları birlikte olduğun gerçek arkadaşların gibi değilller, fakat her bir kişi sen şarkı söyledikçe senin için daha da kökleşiyor. Onlar iyi bir zaman geçirmek istiyor, bundan dolayı onlar senden bunu iyi yapmanı istiyorlar. Onların sana katılımları seni destekleyecektir. Belkide seni görmek için  para bile ödeyeceklerdir. Gerçekten de onlar seninle arkadaş olup başaralı olmanı isterler. Senin adına düzenlenen bir parti de tüm ilginin merkezinde olduğun bir zamandaki performansını düşün.
Kendini Tazele:  Bir çok kez müziklerinin provasını yapmak veya onu sergilemek belki de seni sıkmış olabilir. O halde , müziklerine yeni bir yaklaşım bulma veya ilerletme zamanın gelmiştir. Tekrar dan kelimelere bağlan. Onları araştır; başkalarına onların yaşamlarından kullanabiliceğin şarkı sözlerini sor. Rock yıldızları yeni koreografilerini eski şarkıları canlandırarak yaratırlar ve esn bunu uygun şekilde yapabilirsen. Şarkılarını söylerken sadece emin ol, sen onlar ile sevgi içindesindir.
Gülümse:  Uygun olan yerlerde, yanakların ve gözlerinle gülümse. Sadece bu insanları senin sergilediğin performansını sevmelerini sağlamaz, yanaklarını kaldırman ağzında yüksek bir boşluk yaratarak tüm ses tonunu da geliştirir. Gözlerinlede gülümse. Bazen gözlerinin içindeki parlaklık için buna başvur. Sadece sen seyircilere onları kabulunu ve sevgi enerjini yaymalısın.Hiçkimse yabancı gibi hissetmeyi istemez. bundan dolayı onlara yaşamıma hoşgeldiniz diye söyle.
Minnettarlık: Seninle o zamanın tadını çıkaran seyircilerine minnettar ol. Hayat yoğundur ve oradakiler sana kendilerinin değerli zamanlarını verirler. Sen seyircilerinin hepsinin onların arkadaşları veya eşleri tarafından isteyerekmi veya sürüklenerek zorlamı getirilip getirilmediğini bilemessin.Tebrikleri kabul ediyorken onları unutma ve gelen seyirciler için bir şans teşekkürü al. Onlar taktir edildiğini hissettiklerinde tekrardan başka bir performansın için gelmeleri daha olasıdır.
Şarkı Söylemeyi sev: Hepsinden en önemlisi,  hiç bir zaman şarkı söyleme sevgini kaybetme. Sen sesini geliştirmeye çalışırken tüm aldığın eleştirilerin seni hayal kırıklığına uğrtması kolaydır. Sen kendini geliştirmeyi denemessen insanlar seni yargılayacaktır.Sen herkesi memnun edemessin. Sen neden bu yola başladığını hatırla ve senin hakkında söylenilen herşeyi unut. Şarkı söylemeyi sev. İlk etapda şarkı söylemeyi , karaoke yapmayı yap bazı şeyleri yapman zaman alacaktır.


4. makalede burada sona erdi, makaleden çokça şeyler anlıyorum tabiki de ama yine de eksiklikler çok ça fazla....
 Bu makale çevirimdeki diğer amaç da tabiki kelime öğrenmek , bu yol da gelişmeler daha iyi gitmesi umuduylaaaa....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder